Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Pacemaker?

Jag är 46 år och undrar lite om en pacemaker kan hjälpa mig? De har upptäckt när jag var hos doktorn att min puls var ganska låg ,just då 46. Jag tränar ganska mycket, men kommer ingen vart tycker jag. Allt är bara jobbigt jag blir varken starkare eller snabbare, hur jag än gör. Har även kollat pulsen vid träning. Häromdagen när jag styrketränat i 45 minuter var pulsen bara strax över 60, och när jag joggat i 40 minuter igår hade jag en puls på c:A 85. När jag springer eller går i uppförsbackar eller trappor får jag svårt att få luft och får väldigt jobbigt med andningen och andas då väldigt högt oxå. Jag har gjort bandspelar ekg för 2 veckor sedan men ej fått svar ännu, men hoppas att det kommer snart.

Hej

Det låter som om du har problem att få upp din puls vid fysisk aktivitet efter det du har berättat.Det kan vara så att din sinusknuta/startmotor inte ger tillräckligt med signaler vid aktivitet vilket leder till klen frekvens uppgång. Det kallas kronotropinsuffiens och kan ge de symtom du upplever med trötthet och andfåddhet vid fysisk ansträngning. En pacemaker kan hjälpa till i dessa situationer att öka pulsen till det normala så att kroppen får det syre den behöver. Jag tror att ditt bandspelarsvar kan ge mer information till din läkare för hjälp till att ev ta ställning till pacemaker eller ej.

Lycka till
Maria
Pacemakersköterska

Relaterade expertsvar