Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

övningar och loop record

Hej
Jag har en loop record som implanterat i bröstkorgen ska övervaka mitt hjärtatsaktiveteter under 2-3 år.
Nu har jag blivit kallad göra militärtjänsten ca 2 månader undrar om det kan skapa problemer under övningar? jag har inte någon diagnos som ännu det är under utredningsnivå jag hade inte svimminger men hade högt puls i vissa tillfällene så läkaren sa att jag har en frisk hjärta men skulle undersöka hjärtat om jag har någon aritmyier. Jag är lite orolig när jag har övningarna som loop recorden flyttar sig eller sticker någon sida av hjärtat har ni någon erfarenhet om såna fall? folk som har loop record kan eller page maker kan gå lumpen eller gjort?

Hej,

Du kan göra vad som helst med en loop recorder. Skall du verkligen ha den i två tre år? Det är ovanligt, man brukar få en diagnos fortare.

Men du behöver inte oroa dig för militärtjänsten, loop recordern förväxlas ibland med pacemaker men det är det ju inte.

MVH

Thomas Fåhraeus
Bjärred