Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

orolig över mitt hjärta

Jag undrar vad det är jag lider av. Jag äter blodtrycksmedicin samt för högt kolesterol och värdena har varit bra. Kolesterolet ca 5 enligt min doktor. Har känt mig bra men efer en envis förkylning som jag har haft i en månad har jag börjat känna av min hjärtklappning igen och känner mig jätteorolig för detta. Kan det ha något samband med förkylningen. Jag tar promenader varannan kväll med ca 1 timme, ibörjan när jag går känner jag av lite hjärtklappning men efter någon minut så är det borta och jag känner inget, vad har jag för något.

Hej,

Som vid alla fall med hjärtklappning bör du vända dig till läkare för att få ett EKG taget, även om just då inte har hjärtklappning.
Räkna din puls på handleden eller be om hjälp och anteckna värden och visa läkaren.

Förmodligen har det inget samband med ditt kolesterol.

Med vänlig hälsning,
Thomas Fåhraeus
Lund