Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Oreglebunna hjärtslag/rusningar

Hej.
Min bästa vän har haft problem med hjärtat så länge ja kännt henne, men hon har först nu börjat oroa sig på riktigt.
Ibland får hon rusningar med en puls uppåt 180-200 utan att hon gjort något ansträngade, utan det kan komma när hon gör en normal rörelse. Det hände senast för ett par månader sen, vi satt i bilen och sen kände hon bara hur det började slå jätte fort.
och nu på senare tid har hon fått att hjärtat slår oregelbundet en längre tid, uppåt 2-4 dagar. när ja känner på hennes puls, så är det oregelbundet med normala slag, dubbelslag och uppehåll på ett par sekunder. På sjukan säger de bara att hjärtat gör så ibland vänta ett par dagar så lugnar det ner sig. Men det händer oftast när hon tar det lugnt, hon har alltid 100 järn i elden och jobbar från tidig morgon till kväll. så fort det blir en ledig em/kväll så kan man räkna att det börjar slå oregelbundet. Jag vet att det kanske svårt att svara på vad det kan va men om ni har något hum om något så vore ja tacksam då jag är lika orolig som hon.
/Oscar

Hej

Det bästa din vän kan göra är att kontakta sin vårdcentral eller läkare och berätta om hjärtrusningarna som hon upplever. Oftas brukar man då beställa en bandspelning av hjärtrytmen på 24-48 timmar och se om man fånga på ett EKG vad det är hon känner från hjärtat.
Orsaken till oregelbunden puls kan vara föramksflimmer som går att behandla med hjälp av läkemedel.

Lycka till

Maria
Pacemakersjuksköterska