Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

oregelbunden puls efter träning

Hej! Jag är en tjej på 37 år som älskar att träna. Har sedan några månader upptäckt att jag efter träning, när jag har hög puls och den sedan ska gå ner till det normala får mycket oregelbundna hjärtslag i ca 1-2 min tills pulsen gått ner till det normala Har gjort arbets ekg o 24h ekg som visar att det är som jag känner men bara efter träning annars var ekg ua .Fick rådet att inte träna så mycket, för 'varför utsätta hjärtat när det blir så'? Själv känner jag att svaret är lite luddigt eftersom träning inte är något jag vill sluta med om det inte är farligt för min hälsa förstås Därför vore jag så otroligt tacksam och jag får ett rakt svar på Är det farligt att hjärtat beter sig så eller är det bara att träna på som vanligt?? Tack på förhand / Hanna

Hej,

Uppträder alltmer extraslag vid ett abetsEKG brukar de flesta läkare avbryta provet framför allt om extraslagen kommer från hjärtkamrarna.
Det kan vara ett tecken på att hjärtat inte är helt friskt men det behöver heller inte vara så.

ArbetsEKG brukar även visa om man har åderförkalkning i hjärtats blodkärl, men det borde du fått besked om. Många läkare säger att patienterna kanske skall sluta eller minska sin fysiska aktivitet utan att inse att motionen är mångas filosofi och starka motivation att hålla kroppen i god vigör.

Om jag skulle ge dig ett råd så fråga din läkare vad han verkligen såg på EKGet. Var det extraslag från förmaken eller kamrarna?Var det från kamrarna kan det vara klokt att minska ditt tempo lite så att du inte riskerar att få en kammartakykardi. Vg se " Fördjupningar" på denna sida.
Vidare skulle jag föreslå att du fick genomgå ett ultraljud på hjärtat som ger mycket information om hjärtats storlek och rörelsemönster.

Mvh
Thomas Fåhraeus
Bjärred