Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Ont i armen

Fick en pacemaker för två veckor sedan och har sedan dess haft ont i vänster arm vid fysisk aktivitet, dvs promenader. Det värker i armen och fingrarna, mycket obehagligt. Kommer detta att gå över? Vet inte om det har något med saken och göra men under operationen var läkaren tvungen och bedöva så att vänster arm var helt borta under flera timmar.

Hej,

Ont i pacemakerarmen kan bero på att man fått en blodpropp i den blodåder som elektroden går in i. Då svullnar armen upp och gör ont. En annan orsak kan vara att man bedövar nervbanor även till armen, de ligger mycket nära insticksstället för elektroden. Det är inte ovanligt att patienterna förlorar känseln i armen några timmar efter operationen då bedövningsmedel påverkar nerverna till armen.

Råkar man sticka i nerven så tar det en viss tid innan nerven återhämtar sig beroende på hur stor skada det är. Bedövningsnålar är ganska tunna och jag tror att i ditt fall kommer det att bli bättre och bättre under kommande veckor.

Det är ytterst ovanligt att man får någon permanent nervskada efter en pacemakeroperation.

Hoppas att det läker fort nu och lycka till.

MVH
Thomas Fåhraeus
Bjärred