Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

om man har ramlat efert åt hör ja att pacemaker inte som de ska

va kan de vara om pacemaker lårer

Hej

En pacemaker tål otroligt mycket. Även att man trillar och slår sig över pacemakern så klarar den detta. Vad som kan vara störst risk med är att huden går hål på eller skadas och då leda till att det blir en infektion vid pacemakern. Om detta skulle ske så är det viktigt att man ev behandlas med antibiotika.

En del pacemakermodeller kan ge ifrån sig varningsljud om den upptäcker fel elektroderna eller att batteriet har kommit till en nivå där det är dags att planera för dosbyte. Ta kontakt med din pacemakermottagning och fråga om just din modell kan ge ifrån sig ljud. Annars kommer det kanske någon annanstans ifrån.

Lycka till

Mvh
Maria
Pacemakersköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.