Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

ångest och dubbelslag

Hej .Är en kvinna på 42 år och har varit sjukskriven för panikångest föjlt av ångest och deprision i snart ett år .Men allt började med en obehaglig känsla i bröstet och konstiga hjärtslag .Har gjort 24 timmars ekg 2 ggr och ultradjud och det enda som visa var dubbelslag som låg inom normal gräns.Känner fortfarande den obehagliga känslan i bröstet eller hjärtat och det framkallar min dödsångest nåt fruktansvärt.Var och träna ett gympa pass och får obehagskänslan i bröstet och känns som att mitt hjärta ska stanna och får svimmningskänsla så jag var tvungen att avbryta passet och åka hem för jag blev så rädd.Börjar känna mig desperat ,vill inte ha det så här och känner att det inte finns nån som kan hjälpa mig .Vill tillägga att jag äter sertralin.

Hej!
Dina extraslag är helt ofarliga, men kan kännas obehagliga. Alla människor har extraslag på hjärta och de flesta känner oftast inte av det. Du tillhör uppenbarligen den lilla grupp av personer som känner sina extraslag tydligt. Ditt stora problem verkar vara att känslan av extraslagen ger dig ångest. Du måste lära dig att inte låta känslan av extraslagen påverka dig. Notera att extraslagen är där, men försöka att ignorera dem. Jo, jag vet att det är lättare sagt än gjort, men det är så du måste hantera det.
Kognitiv beteendeterapi (KBT) kan vara ett sätt att lära sig att tygla sin ångest i dessa situationer.

Lycka till!

Torbjörn