Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Mycket besvär och värk av pacem. trots 3 mån efter operation. Varför?

Op. blev akut då låg puls uppmärksammades vid EKG inför en planerad knäop.Har aldrig kännt något besvär eller haft symptom som skulle leda till en pacemaker op.Känner därför nu ingen som helst förbättring snarare tvärtom.

Hej

Tråkigt att du har ont av din pacemaker efter så lång tid. Det brukar värka och sticka de första 3-4 dagarna men sedan ska smärtan försvinna.Är det så att den trycker mot din axel eller har du varit lite för stilla med den armen som pacemakern sitter vid. Ibland kan man få problem med att axeln stelnar till och man får då bekymmer med smärta vid axeln. Försök att göra lite extra gymnastik med armen och skulle detta inte hjälpa så kan en sjukgymnast hjälpa dig med att göra ett rörelse schema.
Är det problem med läkningen och det har blivit en infektion så ska du kontakta din pacemakermottagning för kontroll och ev få insatt antibiotika om det är det som är problemmet.

Jag förstår att du är besviken på att din pacemaker har gett dig mer problem än vad som var tänkt. I och med att du inte tidigare har haft några symtom av långsam puls så blir inte den positiva effekten så stor av själva pacemakerbehandlingen. Det händer då och då att man upptäcker vid andra planerade ingrepp att pulsen är för långsam och ofta kanske detta har gått så succesivt att du inte har märkt förändringen. Vad man ofta är orolig över är att din puls en dag blir ännu långsammare och att du då kanske svimmar och det orsakar större problem med ex benbrott m.m
Jag tycker att du ska kontakta din pacemakermottagning för hjälp med att reda ut varför du har ont fortfarande.

MVH
Maria
Pacemakersköterska