Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Mor 78 med FF och andra åsikter från olika dokltorer

Nu har mor träffat kardiolog.Blev ett litet streck för lite i min förra fråga Ser ut som väntetid på 23 månader men var alltså menat att stå 2-3 månader, ber om ursäkt!
Remissen fån distr.läk beskriver AV block II av Wenckebachtyp, kardiolog säger- nej inget block men mycket VES.Holter-EKG under 24 tim visade många VES.Snittfrekvens ca 80 bpm. Under ekocardiografi som tog mer än 30 min varierade frekvensen mellan 48 och 160 drygt.Läkaren sa' att hjärtat jobbar bra, klaffar bra.BT 150/90, medicinerar med 100/50mg losartan/hydrochlortiazid, 25mg metoprolol sen tidigare. Inga nya ordinationer eller besked om åtgärder gavs.Vet inte vilka prover som togs inför besöket, fick inga som helst besked ang dessa.Vad ska vi tro?? Mor's besvär lika som förut, periodvis väldigt andfådd, kan växla ganska snabbt under en dag. Beklagar sig mkt ofta att hon är så väldigt trött och inte har någon ork.Lite rädd att det blir problem inför en planerad inop. av shunt, mor har också en s.k. normaltryckshydrocefalus, utretts på UAS och ska åter dit till neurokirurgen för op nåt tag på sensommaren/tidiga hösten.
Hoppas på snabbt svar igen!Tack på förhand!

Hej,

En hjärtspecialist har tydligen bedömt din mor och finns inga block så är pacemaker ej aktuell. Eko- us ger väldigt mycket info om din mors hjärtstatus och var den normal behöver du inte oroa dig. Under kommande shuntoperation kommer narkospersonal att hela tiden kolla pulsen och kan ge läkemedel mot för hög eller för låg puls.

Med vänlig hälsning,
Thomas Fåhraeus
Lund