Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Min syster är gravid i vecka 15. vecka 13 upptäckte läkarna att barnets hjärta hade bradykardi och bradyarithmi. efter en vecka upptäckte de att barnets hjärta saknade de 4 delarna (förmak och kammare). de sade att barnet lever från modern och att det kan finnas risk att hon kan få blodförgiftning. har ni hört talas om något liknande och finns det någon chans för ett sådant barn att överleva? vi är också oroliga över hennes hälsa. vet ni om det finns några risker för modern? tack mvh Paul T

Min syster är gravid i vecka 15. vecka 13 upptäckte läkarna att barnets hjärta hade bradykardi och bradyarithmi. efter en vecka upptäckte de att barnets hjärta saknade de 4 delarna (förmak och kammare). de sade att barnet lever från modern och att det kan finnas risk att hon kan få blodförgiftning. har ni hört talas om något liknande och finns det någon chans för ett sådant barn att överleva? vi är också oroliga över hennes hälsa. vet ni om det finns några risker för modern?

tack

mvh Paul T

Hej Paul,

Att ett foster kan ha en låg puls med ibland AV- block III (se vårt forum, lexikon) är inte helt ovanligt. Är hjärtat i övrigt friskt brukar hjärtmuskeln i fostret kompensera den låga pulsen.Efter förlossning kan det bli aktuellt med en pacemaker.
Att ett foster kan leva i avsaknad av de 4 hjärtrummen känner jag inte till och hur utgången kommer att bli. Jag hoppas att ni får adekvat information från era läkare.

MVH
Thomas Fåhraeus
Lund