Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

min och max puls

Hej igen Thomas,det funkar inte med e-mail så försöker jag får svaret här...
fråga nr 1- under vilka omständigheeter får pulsen gå ner under min inställda puls?
ffråga nr 2- min max puls är inställd på 180 min reala maxpuls(som är även registrerad på PM)är 190. Problemet är att min PM går inte att ställa in högre än 180- vad kan man göra åt det? (PM inte arbetar i "min takt" speciellt när jag joggar)
tackar så mycket för svaren.
Mvh,
Dana

Hej Dana,
Fråga ett: vissa extraslag har en konfiguration så att pacemakern inte registrerar dem och min.pulsen blir för låg. En annan orsak är att pacemakerns känslighet är intälld för lågt och vissa slag registreras inte.

Fråga två: de flesta modeller går inte över 180/ minut. Om pacemakerns diagnostik visar högre frekvens beror det med all sannolikhet på extraslag som registreras förutom dina sinusslag. Har du symtom på detta eller är du irriterad på att en korrekt siffra inte kommer fram?
Mvh
Thomas Fåhraeus
Bjärred