Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Min man har flera olika sjukdomar och både hjärtflimmer och hjärtfladder

Min man har hjärtflimmer och hjärtfladder, han har åkt ut och in till Danderyd och det senaste året har man där gjort 13 eller 14 konverteringar och därefter har han blivit hemskickad utan andra åtgärder, det funkade från böarjan men efterhand så har han kunnat åka in på morgonen och sedan fått åka tillbaka på kvällen för att hjärtat hoppat fel igen. I mars 2011 gjordes en ablation som höll hjärtat lugnt ca 3 månader och så var det full fart igen. Vi har nu träffat en hjärtläkare på Huddinge sjukhus där ablationen gjordes och han har berättat att det inte är någon ide att göra någon ny utan har föreslagit min man en pacemaker. När den operationen är läkt skall det skäras av någon form av nerver? för att få slut på de ojämna hjärtslagen. Han har även tryck över bröstet hela tiden och magen fungerar inte heller, han mår illa varje dag hela dagarna och magen är svullen , kan detta påverkas av hjärtproblemen? Han har gått igenom ett ultraljud för magen men ingenting hittades, när han orkar ska han göra en laktosbelastning, han tar lactrace men de hjälper inte heller längre. Min man mår mycket dåligt då han även har reumatiska problem, lungfibros, som kollades upp i juni och inte hade föhrändrats så mycket sedan tidigare röntgen, han har även menieres samt stora problem på höger sida av huvudet, det har även upptäckts att han har ett veck på matstrupen och han har stora svårigheter att andas, det blir sämre för varje dag men han har fått veta att han har ett starkt hjärta, han skall träffa en doktor på DS den 18 januari och förhoppningsvis bestäms tid för operation, kommer han att märka någon skillnad med sin andning efter ingreppet? Han har verkligen tappat lusten och för att inte tala om orken, han tar sig knappt ner till vårat centrum som ligger ca 25 meter från där vi bor. Jag har försökt att peppa men vad hjälper det när inget händer.

Hej

Jag förstår att du är orolig för din make men det förslaget hans läkare gav på att få en pacemaker och sedan göra en Hisablation är nog ett mycket bra alternativ för din man. Då kommer han inte längre att känna av sitt förmaksflimmer/fladder, oregelbundna puls så mycket och det kanske också minskar hans smärta i bröstet. Han behöver heller inte åka in för elkonvertering och ibland kan man också sätta ut en del mediciner som inte längre behövs när man gjort en sådan behandling.Jag hoppas att detta svar kan lugna dig och ge dig lite hopp på att det kan bli bättre för din man

MVH
Maria
Pacemakersköterska