Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Mardrömmar

Vid ett arbets ekg framkom att min Sambo har låg puls som inte öka vid ansträngning. Puls 35. Är trött o frusen, lättirriterad ibland. Fått svar att det är ingen fara än men har fått remiss till ytterligare ett arbets ekg. Han har ganska ofta mardrömmar och vaknar alltid svettig av dessa. Min fråga är om detta kan ha något samband med puls förändringar.

Hej,

Svettningar nattetid har väldigt många människor, så det är svårt att uttala sig om.

Är han däremot trött, frusen (typiska symptom när pulsen är för långsam) och inte får upp sin puls vid ansträngning, kan han vara kandidat för pacemakerbehandling, som direkt skulle höja hans livskvalitet. Det är bra att han gör ett arbetsprov.
En ev. pacemaker skulle förmodligen förbättra hans sömn också!

Lycka till,

MVH

Thomas Fåhraeus
Lund