Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Kan man jobba som elektriker på en pappars fabrik(korsnäs gävle) med vad det innebär med ställverk ? om man har opererat in en ICD, Finns det några riktlinjer för vad som är skadligt för ICDn.

Kan man jobba som elektriker på en pappars fabrik(korsnäs gävle) med vad det innebär med ställverk ? om man har opererat in en ICD,
Finns det några riktlinjer för vad som är skadligt för ICDn.

Hej,

Detta är en mycket svår fråga då det ofta är kraftiga elektromagnetiska (EMI) fält i ett ställverk eller i en elkraftstation. Trots att pacemakrar och ICD har fått bättre skydd mot EMI, som påverkas elektroniken, så kan kraftiga EMI signaler störa en ICD och t.ex. utlösa en chock. En pacemaker kan stanna så länge man är i närheten av kraftig EMI.

Diskutera denna fråga med din läkare och be även att få telefonnummer till respektive ICD- firma och be att få diskutera frågan med en ingenjör eller liknande.

MVH
Thomas Fåhraeus
Lund

Läs mer i lexikon: 
EMI