Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Kan man bli frisk från ett AV block?

Hej jag är en 20 årig tjej som fick min pacemaker för 1 år sedan pga AV block 2, och undrar om man kan bli frisk från sitt AV block med tiden.? Har förmodligen fått mitt AV block pga en borrelia infektion från jag var liten om det har någon betydelse.

Hej

Har man fått ett AVblock II typ 2 till AVblock III så brukar det bli bestående och man får ha det resten av livet. Det finns undantagsfall där man vet att det kan gå över ex vid Borrelia infektion och där man fått behandling så försvinner AVblocket efter ett tag. Även när man genomgått en hjärtoperation kan man tillfälligt få ett AVblock pga svullnad och kirurgisk påverkan men efter att detta har läkt så försvinner oftast AVblocket.

Mvh
Maria
Pacemakersköterska