Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Kan man använda en Nokia Trådlös hörslinga LPS-5 utan att det påverkar min Pacemaker. En trådlös hörslinga av denna typ bäres runt halsen och sänder en via magnetism en signal till hörapparaterna. Kan den magnetiska strålningen från denna hörslinga störa pacemakerns arbete? Länk till specifikation: http://www.nokia.se/hitta-produkter/tillbehor/alla-tillbehor/headsets/induktiva-horslingor/nokia-tradlos-horslinga-lps-5

Kan man använda en Nokia Trådlös hörslinga LPS-5 utan att det påverkar min Pacemaker.
En trådlös hörslinga av denna typ bäres runt halsen och sänder en via magnetism en signal till hörapparaterna. Kan den magnetiska strålningen från denna hörslinga störa pacemakerns arbete? Länk till specifikation: http://www.nokia.se/hitta-produkter/tillbehor/alla-tillbehor/headsets/in...

Hej,

Ursäkta dröjsmålet men vi kan inte ge dig ett adekvat svar på denna fråga. Är hörslingan en bit bort från pacemakern bör den inte påverka pacemakerfunktionen. Magnetismen brukar inte heller stänga av pacemakern, men pulsen kan bli lite annorlunda om du har mycket egen spontan hjärtaktivitet aktivitet.
Du kan pröva dig fram, mår du dåligt stänga av eller ta bort hörslingan. Personligen gissar jag att det emellertid skall gå bra.

MVH
Thomas Fåhraeus
Lund