Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Magnetfält i arbetsmiljön

Finns det gränsvärde för magnetiskafält i arbetsmiljöer där personer med pacemaker ska arbeta. Det står angivet i tidigare svar att man ska vara på armlängds avstånd eller 1,5 meter. Önskar svar på godkända nivåer och vid vika frekvenser.

Hej
Enligt de skrifter vi har från pacemakerföretagen så har vi bara rekomenderat ett avstånd med 1-2 meter för att det magnetiska fältet inte ska påverka pacemakern eller ICD. Det magnetsika fältet har en tillfällig påverkan på pacemakern/ICD men kan inte förstöra inställningen. Så fort man går bort från fältet är påverkan borta.

För att du ska få mer korrekt svar måste du ta reda på vilken pacemakermodell/företag du har och vad det är för maskin i din arbetsmiljö som möjligt kan ge detta magnetiska fält och sedan kontakta pacemakerföretaget för att få mer exakt svar. Ditt företag ska också kunna erbjuda en kontroll på din arbetsmiljö och se vilka områden som kan vara farliga för dig.
Sök ditt pacemakerföretag via nätet för att kunna få ett bra svar på din fråga.

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.