Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Lokförare med pacemaker

Hej!

Jag har haft en Pacemaker Medtronic Kappa KDR733 inopererad i ca 10 år. Batteriet börjar ta slut och jag ska snart få en ny. Jag funderar på att bli lokförare och har därför följande frågor:

Vilka värden på elektromagnetiska fältstyrkor uppger pacemakerns produktbeskrivning att den ska klara(toppvärden och medelvärden)?

Vad är er rekommendation avseende att bli lokförare och kanske vistas i maskinrum?

Har den pacemaker jag inom ett halvår får insatt troligen ett bättre störskydd mot elektromagnetisk strålning? Värden?

Har skickat frågorna också direkt till Medtronic. Prövar ändå att få ett svar även här. Tacksam för snabbt svar och synpunkter.

Hälsningar

Hej
Hoppas du redan har fått svar från ditt pacemakerföretag angående denna fråga. De har mycket mer exakta värden att ge dig om hur pacemakern påverkas vid höga elektromagnetiska fält.

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska