Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Ligger pacemakern rätt?

Jag tappar lätt känseln i högerarmen. Är det så att pacemakern ligger och klämmer på någon nerv eller blodkärl? Lite otrevligt att tappa känseln några gånger om dagen! Är detta vanligt??
//Sandra

Hej Sandra

Har du nyligen fått din paceamer och inte känt detta tidigare så kan det vara att pacemakern som trycker på någon nerv. Ofta försvinner detta när pacemakern,av tyngdlagen, sjunker ner lite och där igenom slutar att trycka på nerven. Det kan vara bra att du är aktiv med din arm så att dosan kanske förflyttar sig lite och där igenom "ligger" till sig bättre. Skulle det inte försvinna så är det bra att du kontaktar din pacemakermottagning för konsultation och hjälp.

MVH
Maria
Pacemakersköterska

Relaterade expertsvar