Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

En äldre typ av pacemaker

Jag frågade tidigare om placering av äldre modell av pacemaker. Nu har jag bättre beskrivning av den. SSIR Model:540. Serie 196220185. Model:IMW15Q. Serie VLY003366V. Var är det mest troligt att denna opererades in 2001; vid buken eller under nyckelbenet?

Om operationen skedde 2001 är den med stor sannolikhet placerad strax under nyckelbenet. Enda anledningen till att placera den i buken vore om det rört sig om ett dosbyte och den ursprungliga dosan suttit på buken. Sedan 60-talet har man placerat pacemakrarna på bröstkorgen strax under nyckelbenet, förutom på riktigt små barn där pacemakern läggs på buken.

Hälsningar: Torbjörn