Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Långsam puls

Hej,
jag har normalt ganska långsam puls varför jag har varit på en läkarundersökning och fått en remiss skickad till specialist för bedömning om eventuell vidare utredning.Efter läkarbesöket har jag mer noggrant kollat min puls och kommit fram till följande: Vid normal aktivitet på jobbet(kontorsjobb) är pulsen ca ca 44, vilopulsen ligger på ca 35-38. När jag vid några tilfällen kollat pulsen i direkt anslutning till en löprunda på ca 5km ligger pulsen på mellan 100-110. Jag är inte vältränad. Jag är 34 år, 185 cm lång och väger 75 kg. Min fråga är hur ni ser på resultatet ovan och om jag bör påtala resultaten av mina egna mätningar för min läkare. Jag upplever att undersökningen som gjordes gick väldgt snabbt och att läkaren ansåg allt vara normalt men ville ändå kolla med en specialist. Tack för en bra och informationsrik sida.

Mvh
Göran

Hej Göran,

Utan tvekan har du för långsam puls. Vid en löprunda bör din puls bli betydligt högre.
Ibland säger läkaren att man är väldigt vältränad trots att pulsen är sjukligt låg och ger symptom.I själva verket är man sjuk och behöver en pacemaker.

Om du går in under fliken: Patient och anhöriga och vidare går in på Symptomen vid långsam puls så kan du se om du har några symptom av din långsamma puls.Har du symptom så kan en pacemaker göra dig frisk.

Observera att många adapterar sig till långsam puls, de lever i ett slags vaccum och tror att livet skall kännas som det gör. När de får en pacemaker känner de att de fått ett helt annat liv, trötthet, frusenhet mm är bortblåsta. Ofta blir de piggare i hjärnan och sover bättre. Enstaka patienter känner dock inte någon större skillnad.

Jag vet inte om du varit hos någon hjärtspecialist? Du skall visa listan med din pulsfrekvens och se om du har några symptom på långsam puls.Har du symptom så är du alltså kandidat för en pacemaker.

Lycka till,

Med vänlig hälsning,

Thomas Fåhraeus
Bjärred