Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Lång utredningstid - 59 årig man drabbades av akut hjärtrusning i mars 2011. Genomgått flera undersökningar , senaste isotop, långtidssjuk-EKG mm.Resultat utvisar klara och arytmiskt.Medicinerar Metoprolol.Diagnos fortfarande oklar.

Väntar nu på looprecorder. Har dagliga besvär som påverkar arbete och fritid. Är det brukligt med låånga väntetider (risker?) och slutlig diagnos?

Hej 59 årig man

Svårt att korrekt besvara din fråga men ibland tar det lång tid med att fånga hjärtklappningen och få rätt behandling med en gång och jag vet att det tyvärr är lång väntetid på många sjukhus. Det är ju bra att du ska få en looprecorder för den har stor chans att fånga din hjärtklappning i och med att den har en lång driftstid och registrerar hela tiden och det viktigaste är att du själv också kan lagra när du känner något.Hade det varit någon farlig hjärtrusning som de ev fångade från början så skulle din behandling troligtvist gått mycket fortare. Att ha problem med att hjärtat rusar är mycket ångest laddat och jag förstår att du upplever oro och önskar svar och hjälp så fort som möjligt.

Lycka till
Maria
Pacemakersköterska