Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Lågt blodtryck pga medicin

Hej!
Jag har en sjuk sinusknuta och attackvis förmaksflimmer. Flimmret har efter isättande av pacemaker dock hållit sig undan och jag hade min senaste attack i juli. Jag har tidigare alltid haft normalt blodtryck (120/80) men har efter påböjad medicinering med enconconr (1 tablett dagligen) ett blodtryck som allt som oftast ligger runt 90/60. Vilka risker finns med att ha ett lågt blodtryck? Idag har jag yrsel av och till ibland med domningar i ansiktet. Är det lämpligt att minska medicineringen till en halv tablett?

Hejsan,

Jag kan tyvärr inte föreslå patienter olika behandlingar med mediciner då jag dels inte undersökt patienterna och dels pga att de behandlas av annan läkare.

Däremot skulle jag själv få så lågt blodtryck skulle jag ta halva dosen och kolla mitt tryck noga.Lågt blodtryck kan medföra yrsel, man blir vinglig och kan ramla. Några patienter svimmar några sekunder. Man fryser lättare och kan känna sig trött.

Med vänlig hälsning,
Thomas Fåhraeus
Bjärred