Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Låg vilopus, 36 slag/min

Hej
För ett år sedan var jag på hälsokontroll och fick reda på att jag hade dålig kondition. Jag är 39 år. MIn vilopuls låg då på 52 slag/min. Den här hösten har jag löptränat 2-3 dagar i veckan och var på ny hälsokontroll förra veckan. Nu hade min kondition förbättrats en hel del och vilopulsen låg på 36 slag/min. Jag är absolut inte elitidrottare men mår bra. Jag opererades 1990 för VPV-syndrom, hjärtklappning och man brände av en extrabana som orsakade rusningarna. Många tycker dock att vilopulsen är alldeles för låg och att jag borde kolla upp det. Kan man ha denna vilopuls utan att det är någon fara?

Hej

Så länge du mår bra och kan göra det du vill utan att ha symtom på svimning eller yrsel så är det ingen fara att ha låg vilopuls.
Man sätter inte in en pacemaker på personer utan symtom vid bradykardi i din ålder.

MVH
Maria
Pacemakersköterska