Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

låg puls vid ansträngning

Hej kvinna 60 år kolsjuk som tränar på löparband går på 2an men om jag ökar hastigheten till 3-4an går min puls ner till47-48 i ca 5min för att sedan gå upp till 90-95 igen detta händer ca 2 gånger på 30 min jag märker ingenting varför blir det så undra Pia

Hej

Svårt att förklara om det är rytmen som blir långsam eller om pulsmätaren mäter fel. Det kan vara att varannat slag inte leder över i AV noden vilket leder till att pulsen halveras tillfälligt. Får du några symtom under de 5 minutrarna som pulsen går ner så kan det vara att du tillfälligt får en blockering. Kan också vara extraslag som hjärtat ger och då inte räknar dessa slag, som är relativt oeffektiva i sitt arbete, och därför ger långsammare puls.

Har du inte några symtom som plötslig orkeslöshet eller yrsel så borde det vara att pulsmätaren som mäter fel. Har du symtom så kan det vara bra att kolntrollera din hjärtrytm med hjälp av ett EKG. Kontakta då din vårdcentral.

Lycka till
Maria
Pacemakersköterska