Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hur låg puls skall man ha innan en pacemaker opereras in?

Hur låg puls skall man ha inan en pacemaker opereras in min ligger cirka 50-60 under dagen. Känner en lätt yrsel av detta.

Hejsan,

Yrsel kan ibland vara ett symptom på långsam puls framför allt om yrseln kommer attackvis. Det kan dessutom svartna för ögonen ibland.

En pulsfrekvens på 50-60 slag/minut brukar inte ge symptom. Det är först när pulsen går ner under cirka 40 som yrseln sätter in.

Kan Du räkna Din puls under Din yrsel så är det bra eller om någon hjälper Dig. Ligger pulsen runt 50 eller mer så är det troligtvis inte pulsen som orsakar din yrsel.

Yrsel är ett mycket vanligt symptom och kan orsakas av en rad olika fenomen. Har Du mycket besvär föreslår jag att Du gör en kontroll hos en öronläkare.

Med vänlig hälsning,

Thomas Fåhraeus, Pacemakerläkare i Lund