Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Låg puls på natten.

Jag är en tjej på 25 år och har nyligen fått göra ett 24 timmars ekg. Som högst var min puls 65 och som lägst på natten var den 35. Jag tyckte 35 lät väldigt lågt och frågade läkaren om det var något konstigt. Men han tyckte inte det. Jag kan ändå inte sluta fundera på om det är normalt att pulsen går ner till 35 på natten. Bör jag oroa mig?

Hej,

Yngre människor kan ha väldigt låg puls nattetid, ner mot 30-40 som du har.Har du högst 65 på dagen, även vid fysisk ansträngning, är det ganska lågt.Man skulle nog vilja kolla upp det med ett arbets-EKG, att du får upp din puls vid motion.
Varför gjorde du 24 timmars EKG? pga av symptom?
Diskutera med din läkare är mitt råd.

Mvh

Thomas Fåhraeus
Lund