Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Låg puls efter klaffbyte

jag är en man, 52 och bytte aortklaff till mekanisk klaff okt -09 efter det har jag märkt att jag har relativy låg vilopuls ca 38-40 slag/min, innan operatioen var den ca 50-55.
2008 började jag träna (cykla) och har nu märkt att jag inte kommer upp i samma arbetspils som tidigare (130-140) nu kommer den upp i ca 60-70 och då tar orken slut.
Märkte också en försämring i samband med rosfeber i vänster ben som jag årdrog mig våren -11.

Hej,

Har du fått en lägre puls efter klaffbytet kan hjärtats retledningssystem ha skadats. Tar du t ex betablockare kan den medicinen göra att du inte får upp pulsen.

Går pulsen ned mot 40/minut eller lägre och man har symtom bör ev pacemakerimplantation diskuteras. Du kan kolla på denna webbsida under fördjupningar om du har fler symtom.

Har du fler symtom på låg puls bör du diskutera detta med dina hjärtläkare som kontrollerar klaffen. Att du har en konstgjord hjärtklaff påverkar inte en ev pacemakeroperation.

Lycka till

MVH

Thomas Fåhraeus
Lund