Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Låg puls...

hej!! jag är en kille på 28 år. PÅ nätterna ligger min puls på 40-50 slag per min, men problemet är att jag vaknar under nätterna av hjärtat slår väldigt fort vilket skrämmer mig samt förstör min sömn , jag tränar 9-10 ggr i veckan då jag är aktiv i thaiboxning och är nu vältränad men detta var även ett problem för några år sedan då jag var överviktig ,jag ha gjort en rad olika tester senaste 2 åren men de ser inget problem
, Min storasyster har pacemaker och har haft i stort sätt hela hennes liv .

Hejsan,

En puls omkring 40/min nattetid när man är i 20- års åldern är inte onormalt. Ibland går den under 40/min. Har du inga symptom på dagtid behöver du inte vara orolig.

Hjärtklappningen bör man nog titta närmare på. Det enklaste är att du går till Vårdcentralen och kollar upp hjärtat med ett EKG samt att du ber läkaren om att få ett sk bandspelar- EKG under ett par dygn. Bandspelar- EKG kan avslöja vilken typ av hjärtklappning du har genom ett par trådar på bröstet kopplat till en minnesdosa. Det kan vara en normal hjärtklappning , men är det onormalt så brukar man kunna behandla och bota de flesta patienter nu.
Får du inget bandspelar-EKG så söker du upp en annan läkare.....

Lycka till!

MVH
Thomas Fåhraeus
Lund