Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

låg puls

år en kvinna på 55år,har under flera år haft låg puls, vilopuls mellan 45-48slag.alltid trött.känner mig aldrig utvilad.promenerar ganska mycket och går på vattengympa.men kroppen har svårt att återhämta sig.pratat med flera läkare om detta men det känns som att jag inte blir tagen på allvar. vad ska jag göra.

Hej

Jag förstår att du önskar ett svar på varför du är så trött efter ansträngning. Om det är din puls som inte går upp vid aktivitet så kanske det kan förklara din trötthet. Fråga din läkare vid nästa besök om att få göra en kontroll med hjälp av ett 24 timmars Ekg registrering eller ett arbetsprov som visar hur din pulsuppgång är vid fysisk aktivitet.Är din pulsuppgång dålig så kan du kanske kan bli kandidat för pacemaker men är den normal så får de kanske titta på andra saker som kan vara orsaken till din trötthet.

Lycka till

Maria Hesselstrand
Pacemakersköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.