Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Långsam puls- 50 i vila

Har sedan mer än ett år tillbaka gått på inderal för sinustakykardi orsaks av stress. Genomgått ultraljud i maj föra året, 24 holter båda ua (200 extraslag). Tar dagligen en dos på i genomsnitt 40mg om dagen uppdelat på tre doser. Har nu gått net till 10mg morgon och kväll.

Har fått en väldigt låg vilopuls trots den låga dosen, 49-50 som lägst i vila, 55 om jag står upp. Till frågan, när jag legat eller suttit ner en längre perioder och ställer mig hastigt så höjs pulsen i ett par tre sekunder för att sen sjunka till lägre än det i vila, altså under 50. Någon minut senare är den vid 50!eller strax däröver igen. Vad beroendet på? Enligt telefonsamtal med min kardiolog var det inget farligt. Men jag fick inget svar på vad det berodde på? Jag är helt otränad och överviktigt. Så någon atlet puls är det inte.

Hej!
Din långsamma puls är inte farlig och har du inga symtom som kan hänföras till långsam puls, behöver du inte göra något. Att pulsen går upp lite precis när man reser sig upp är helt normalt. Kroppen reagerar så för att motverka blodtrycksfall när man ställer sig upp. Efter en kort stund bromsas hjärtfrekvensen igen och stabiliserar sig sedan på en lämplig nivå. Den reaktionen är helt normal när man reser sig upp.

Hälsningar: Torbjörn