Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Låg puls låg blodtryck

Jag har varit trött och yr sen 2005 då började utredningar att utesluta det ena efter det andra men de sista 4 åren har åkt ofta akut..Orkar inte ens stå benen bär mig inte helt enkelt..Varenda gång jag har sökt fått till svar låg puls låg blodtryck svaga reflexer eller inga reflexer alls..jag har förlorat många år och vill inte förlora mer genom att ligga i soffan eller sängen är 39 år...Jag är frusen kan skaka även om det är över 25 grader..blir marmorerat i kroppen ibland...Min fråga är skulle en pacemaker göra mig piggare starkare så jag orkar koma upp från sängen.

Hej!

Jag kan inte svara på om en pacemaker skulle hjälpa dig då du inte skriver hur låg hjärtfrekvens du har. Utredningen bör innehålla åtminstone ett långtids-EKG och ett arbetsprov. Detta för att se hur långsam puls du har under symtom och för att se att din puls ökar som den skall när du anstränger dig. Om dina symtom alltid är kopplade till väldigt långsam hjärtrytm kan en pacemaker hjälpa. Om du har symtom trots att du har normal hjärtfrekvens kommer en pacemaker tyvärr inte att hjälpa dig.

Hälsningar: Torbjörn