Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

låg puls

Hej! Jag är rädd över min låga puls. Har känt mig yr ett längre tag och svimmade för en vecka sen och blev inlagd på HIA. Där blev jag bevakad över natten och fick göra arbets ekg samt ultraljud på hjärtat. Läkarna konstaterade att allt såg jätte bra ut. Lägsta pulsen man uppmätte under natten var 51 och brukar ha en puls på 60 liggandes framför tvn i sängen. När jag är på jobbet där jag står upp och går omkring mycket då ligger jag på 74-76. Jag är så oerhört rädd att jag har för låg puls och är hjärtsjuk att mitt hjärta bara ska stanna. Är 23 år gammal gillar långa promenader men tränar sällan på gym eller springe, väger runt 73 och är 185 cm lång. Min fråga är om du tror jag är hjärtsjuk och kanske behöver en pace? Alla blodprover ser alltid jätte bra ut enligt läkarna men är fortfarande orolig för hjärtstopp

Hej

Av det du har berättat så ser din puls ut att vara normal efter din ålder.Att du svimmade är lite svårare att förklara men det är ju bra att du både har gjort arbets Ekg och ha gjort ett ultraljud vilket visar på normalt hjärta.

Ska de utreda svimningen vidare? Ta kontakt med din läkare om du fortfarande är så orolig så att du kan få ett bättre svar.

Lycka till
Maria
Pacemakersjuksköterska