Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Låg puls

Hej jag är en tjej på 13år, är 174cm lång och väger 66,4kg, jag har väldigt låg puls, när jag sover kommer jag ner på 34-35 och vill puls 40.
Men när Jag tränar har jag 198 (kollat upp detta) så sjunker min puls till 80 i puls på mindre än 1minut.
Har även fått symtomer på svimning, avdomning i armar & ben, trött och hängig. Nu den senaste veckan har det hänt fler och fler gånger
SNÄLLA SVARA PÅ DETTA, DET ÄR VIKTIGT OCH JAG ÄR RÄDD

Hej
Förstår att du upplever rädsla när du känner dig svimfärdig. Är du mycket fysiskt aktiv så är det normalt att man kan gå ner i vilopuls utan att det är farligt. Du kommer bra upp i puls på 198 vilket ofta bara ligger där när du är som mest aktiv. Jag håller med om att du går relativt snabbt ner i puls på 80 för man behöver ha en lite högre puls på runt 120-100 några minuter efter en hög fysisk aktivitet. Om du är mycket orolig så kontakta din vårdcentral eller din skolsköterska och berätta vad du upplever. Allt för att du inte ska behöva vara rädd.

Lycka till
Maria
Pacemakersjuksköterska