Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Låg puls

Hej! Jag har en vilopuls mellan 39-45. Detta har kommit de senaste åren. Är en kvinna på 28år, normalviktig och tränar ca 2 gånger i veckan. Har inte ökat eller minskat min träning. Har ofta ont i huvudet men mitt blodtryck brukar ligga på 120/65.. Är det normalt att ha så låg puls trots att jag bara är vardagsmotionär?

Hej

En ung person som du kan ha en låg vilopuls runt 40-45 utan att det är onormalt. Går din puls upp normalt vid aktivitet så är det ett gott tecken. Huvudvärk brukar inte vara symtom på långsam puls, mer åt yrsel och svimningskänsla och ev trötthet. Skulle dessa symtom uppstå så kan det vara bra att kolla upp hur din puls är under ett eller 2 dygn med hjälp av ett bandspelar EKG. Kan även räcka att man tar ett vanligt EKG på en vårdcentral för att se hur din rytm är.

Lycka till

Maria Hesselstrand
Pacemakersjuksköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.