Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Kvinna 70 år

Har sedan en tid tillbaka känt at jag lätt blir andfådd vid minsta ansträngning, blir stum i benen och känner en vis susning i huvudet. Gjorde en pulsanalys på mitt gym för några dagar sedan som utvisade en arbetspuls på 55-60 då jag går på löpband i 5 km tempo i 20 minuter. Jag skall inom kort göra ett arbetsEKG samt ett halter EKG. Jag skulle vara tacksam för att veta hur jag skall leva, vad jag kan göra och vad jag skall undvika tills jag får en diagnos och förhoppningsvis får hjälp med detta problem.

Hej Kvinna 70 år.

Det är jätte bra att du får göra ett långtids EKG för att se hur pass bra din puls går upp vid olika aktiviteter. Det kan vara så att du har en långsam startmotor, sinusknuta som inte tar upp din puls tillräckligt bra vid aktivitet.Där kan i sådana fall en pacemaker vara till hjälp att öka pulsen så att du kan motionera utan att bli andfådd och trött.
Du kan leva som vanligt men naturligtvist lyssna på kroppen om du blir yr och får känsla av svimning så tar du det lite lugnare och kanske inte anstränga dig för mycket.

Lycka till

Maria
Pacemakersjuksköterska