Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Konstiga hjärtslag

Jag har i 2 dagar nu haft konstiga symtom från hjärtat (?). Det känns som extraslag och ända upp i halsen. 3 tydliga dunk i rad. Pulsen återhämtar sig direkt. Detta fenomen kommer när jag lägger/sätter mig ner och när jag lutar mig fram. Någon gång när jag reser mig. Jag är för 2 sedan utredd med arbets-ELG pga t-sänkning på mitt EKG. Utan anmärkning. Gjorde ett EKG igår och det ser likadant ut som förut så doktorn trodde inte detta var nåt farligt. Kan jag lita på det? Det känns så läskigt :(. Tilläggas bör att jag har IBS med mycket magbesvär/smärtor. Mvh Hellan78

Hej! Dina besvär låter helt ofarliga. Om det inte ger med sig på några veckor kan man försöka fånga ett EKG samtidigt som du har besvär, t ex med långtids EKG eller s k Extern Eventrecorder.

/ Torbjörn

Relaterade expertsvar