Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Konstaterat av-block1 och 29 i puls när jag sover

Jag är 33 år och man har konstaterat att jag har 29 i puls när jag sover och har en av-block1 på ekg. Hjärtläkaren säger att det inte är något problem och jag INTE är en pacemaker patient. Men mina symptom då?
Har inga problem med arbets ekg eller när jag tränar. Det är när jag är i vila/tar det lugnt som jag inte mår bra. Sover väldigt mycket när jag inte har tider att passa. Somnar till TV-n om jag slappnar av. Har den senaste tiden fått yrsel på dagarna, kollat av pulsen dessa perioder och då är den klart över 50. När jag vaknar på morgonen så kan pulsen slå två slag sedan uppehåll och sedan två slag igen osv. Vaknar på morgonen med domningar i hand, arm eller fot. Möjligen i allt på en och samma gång.
Har provat magnesium i perioder för att magen inte har fungerat riktigt, såg att novvalucol innehåller magnesium så jag har provat bara magnesiumtabletter. Magen blir mkt bättre och framförallt tröttheten blir som bortblåst, rena dundermedicinen!
Men finns ett grundläggande problem kanske inte det är så bra att äta tabletter, har ni någon idé vad som kan vara galet??

Hej,

Magnesiumhalten i blodet är viktig för hjärtat. Vid arytmier ger man ibland magnesium om halten är för låg.
AV- block I är inte en pacemakerindikation. Däremot om man har en symptomgivande, långsam puls, kan en pacemaker ta bort symptomen.Yngre människor kan normalt ha långsam puls under natten.
Det är bra att du räknar pulsen när du har symptom. En del somnar framför TVn pga.långsam puls eller sömngivande program! Har du magbesvär påverkas ofta vagusnerven som ger bromsande impulser till hjärtat. Novalucid kan då hjälpa magen och även kanske ditt hjärta.

Mvh
Thomas Fåhraeus
Lund