Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

klump i hals blev smärta i bröst och rygg

Fick en klumpkänsla i halsen för två veckor sedan och fick ont i bröst, rygg och ut i högra örat. Smärtan i bröst och rygg avtog snabbt men klumpen i halsen var kvar i ca 10 min. Veckan efter hade jag klumpen i halsen till och från samt ryggvärk.

En kompis skrämde upp mig och sa att det kunder varit en hjärtinfarkt så jag sov inte på hela natten och dagen efter fick jag dubbelslag vilket är något jag haft innan blev dock rädd med tanke på vad han sa.

Gick till läkaren dagen efter och tog ett vanlig EKG som inte visade någonting konstigt. Dock kände jag mig bra just då. Hade streptokocker i halsen och äter nu pencillin. Klumpen har försvunnit mer och mer. Ryggvärken är till och från.

Hade en likande period förra vinter med två sådana "attacker" samt olustkänsla i halsen. Fast det var mer "kliande" än "klump" då.

Kan hjärtat ge klump eller kli i hals?

Kan också tilläga att jag har haft magkattar till och från i ett år och äter omeprazol när det är som värst. Har dock varit bra i magen senaste månaden dock rapat väldigt mycket. Jag känner mig spänd under mellangärdet särskilt när jag sitter ner.

Hade dubbelslag ganska frekvent för några år sedan och slutade med kaffe och då slutade även dubbelslagen. Nu i vissa perioder kan jag känna enstaka.

Idag kände jag dubbelslag efter att ha gått med hunden när jag satt i soffan. Är väl inte så orolig för just dubbelslag vad jag är mest fundersam över är om känslan i halsen kan vara relaterat till hjärta eller om det är infektionen (streptokocker) som spökar.

Har ätit pencillin i 6 dagar (4 dagar återstår)

Hej,

Klumpkänska i halsen kan ha många orsaker. Ofta kan t ex en medicinkapsel, tablett eller ngt annat fastna i matstrupen för att relativt fort försvinna. Slemhinnan kan tillfället irriteras. Ändå har man kvar klumpkänslan i halsen kanske i flera dagar.
Retningar av slemhinnan i matstrupen om övre magmunnen läcker kan vara en annan orsak. Lite receptfri Novalucid kan bota.
Hjärtinfarkt brukar inte direkt ge en klumpkänsla i halsen utan även andra symtom.Ryggvärken har nog inte heller med din klumpkänsla i halsen att göra.Är symtomen kvar efter nga veckor bör man söka läkarvård.

Mvh
Thomas Fåhraeus
Lund