Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Klarvaken, efter ett sent motionspass eller rätt hårt arbete, under stor del av natten

Jag är 68 år och jag har god fysik, motionerar 1 timme per dag. Har varit motionsledare för kroppsbyggare under 30 år men slutade med detta under förra året.
Så, jag har god fysik trots lite för mycket på magen.
Jag har diagnosen kroniskt förmaksflimmer och har sedan 4 år pacemaker på grund av för låg puls. Har inga obehag av FF. Nu min fråga;
Under ett motionspass kan pulsen under korta perioder dra upp till 200. Ligger normalt på 60 i vila. Jag får även oregelbunden hjärtverksamhet under ca 30 min efter en ansträngning. Sak samma sker då jag gräver runt husgrunden mm. Det som då och då uppstår är att trots att jag borde vara fysiskt trött efter ett sent motionspass eller kroppsarbete så är jag klarvaken i stort hela natten. Har detta någon koppling till min diagnos FF eller min pacemaker. Tar blodtrycksmedicin och ligger i stort på 125/75. I övrigt tar jag Waran och ligger som regel på värdet 2,5 eller därikring, kontroll sker sedan länge var 8:vecka

Hej

Det kan vara ditt förmaksflimmer som leder signalerna så fort vid fysisk aktivitet och även ge oregelbunden puls. Har du insatt några bromsande läkemedel för ditt förmaksflimmer?

Du kan också vara bra att kontakta din pacemakermottagning för avläsning av din pacemaker för den registerar om hjärtat går fortare än 180 och även visar ett litet Ekg på denna händelse. Du kan ev vara behov av lite mer bromsande läkemedel om det är ditt förmaksflimmer som gör att det går så fort.

Lycka till

Maria
Pacemakersköterska