Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Klaff trasig kan man få Pecemaker ändå?

80 år man och kranskärlsopererd 1997 efter 10 felfria år kom flera strokar, nu oregelbunden hjärtrytm, orkeslös, trött, en klaff som är helt utan funktion, har medicin ,Trombyl, Persantin, Imdur, enalapril, simbastatin, och Cipralex, utan sista blir han lätt upphetsad och blodtrycket stiger. Min Far är i övrigt rätt frisk, röker el dricker inte, sköter städning o hus själv, han vill mycket mer än han klarar.
var hos specialist som sa att Pecemaker inte är aktuell, fick inget svar bara nej, kan ni svara på varför? och vilken motfråga/krav jag kan ställa till min fars läkare, min Far har svårt att föra sin egen talan, lite svårt att prata, och har ingen förståelse för varför de inte vill göra något, nu har han börjat tappa lusten att försöka, hemskt att bara kunna titta på, orolig att jag skall hitta honom avsvimmad el död när som helst, han är faktiskt inte så risig att han inte skulle kunna ha en bra tid kvar, men oron över hjärtat är stor. Vänliga Hälsningar
Britt Bokström
ps vet inte hur ni ev svarar, min mail är britt.bokstrom@sas.se

Hej Britt
Förstår att du är orolig över din far och vill naturligtvis att han ska må bättre.När jag läser din förklaring så har han problem med hjärtat och oregelbunden puls. En pacemaker kan bara hjälpa till om pulsen är långsam, oregelbundenheten kan den inte ta bort. Antagligen har din pappa tagit ett EKG och efter detta har läkaren sett att han kanske inte är hjälpt av en pacemaker. Om det är aorta klaffen som är trasig eller läcker så är det inte något hinder att få en pacemaker men åter igen bara om symtomen beror på långsam puls.

Lycka till
Maria
Pacemakersjuksköterska

Läs mer om ämnet: 
Bradykardi