Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

känner av stötar

hejsan är en grabb på 20 år och har nyligen fått en pacemaker inopererad, jag känner vid vissa sena tider på dygnet av stötar som kommer från hjärtat, eller helt enkelt kraftigare hjärtslag

min fråga är, är detta då pacemakern kickar in?

Hej
Det är antagligen extraslag från hjärtat som du upplever som lite hårdare och mer annorlunda slag än de normala. Pacemakerstimuleringen känner man inte av när den går in.
Ofta känner man av extraslag mer när man lägger sig eller vilar för när man är aktiv så upplever man inte extraslagen som så kraftiga. Alla har extraslag mer eller mindre vissa perioder vilket är normalt.

Läs gärna mer om extraslag genom att söka med vår sökmotor.

MVH
Maria Hesselstrand
Pacemakersköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.