Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

kärlkramp

Blir kärlkramp värre efter pacemakerinstallation

Hej

Har ditt hjärta gått relativt långsamt under en längre tid så kan pacemakern ge mer kärlkramp pga den ökar din puls och där igenom ökar behovet av syresättningen även till hjärtat.
Ofta ställer man pacemakerns inställning lite försiktigare för att minska risken med besvär av kärlkramp, om man har dessa problem sedan tidigare.Vad som är viktigt är att man åtgärdar de kärl som är förträngda så att syresättningen till hjärtat blir bättre även vid högre puls och aktivitet. Det är alltså viktigt att du informerar din läkare om du får mer besvär av bröstsmärta efter att pacemakern är insatt så att du får rätt behandling för hjärtat.

Lycka till

Maria Hesselstrand
Pacemakersjuksköterska