Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hur känner sensorn av bärarens aktivitet?

Har lagt märke till att min pacemaker av typ St Jude 2160 DDDR drar ner hjärtfrekvensen (8-10 slag/min i reduktion) redan vid svaga nerförslut trots att, vad jag kan avgöra, håller samma fart/tar lika många steg per tidsenhet som tidigare. Hur fungerar sensorn: lägesgivare eller mäter den kanske syresättningen i blodet eler?

Hej

Din pacemakermodell har ingen sensor med möjlighet att mäta syresättningen vid aktivitet utan den har en liten vibrationsplatta som känner av gungande rörelser.Den sensorn har tyvärr inte en förmåga att känna av om du går uppför eller nedför en backe, således väldigt fyrkantig i sitt arbets sätt. Vad som kan vara bra är att pendla med armarna så att vibrtaionsplattan får mer signaler på att du är aktiv och behöver en högre puls. På dina pacemakerkontroller får man information från pacemakern om hur sensorn ökar vid aktivitet och efter det kan man sedan justera inställningen.

Fortsätt att vara aktiv det mår ditt hjärta bra av.

Mvh
Maria
Pacemakersjuksöterska