Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Justering av pacemaker

Jag har fått en ny pm för ett år sedan, men ingen har lyckats ställa in den så att den passar mina fysiska aktiviteter. Det är en Sorin Reply DR. Den har provats med båda sensorern, därefter den ena och den andra separat. Olika pulsintervall och "träningstillstånd" har också prövats. Jag har tävlat i orientering i snart 50 år (är 70). Vid träning går pulsen upp snabbt till taket (165), efter uppvärmning kan det fungra bra en kortare tid, sedan kan jag starta ett intervall med 140, tvingas avbryta efter några min och med 100-110 i puls. Under följande vila stiger sedan pulsen rill 140. Finns det någon specialist (idrottsläkare etc) som är tillräckligt kunnig och som man kan kontakta?

Hej,

Tyvärr har vi igen erfarenhet av hur Sorins pacemaker fungerar. När det gäller sensorer så har i stort sett alla firmor olika lösningar och patent på just sensorer. En del pacemakrar har två sensorer där den ena vanligtvis reagerar snabbt och den andra sensorn går in om det är en längre fysisk aktivitet som t ex långdistanslöpning.Man kan också prioritera någon av sensorerna.
Det händer ibland att man byter pacemakern till ett annat märke om man inte får sensorn att fungera till belåtenhet.Ibland händer det dessutom att sensorn inte fungerar korrekt och då är det klart motiverat att byta pacemaker.Stiger pulsen när du vilar till 140/min så verkar det ju lite skumt.
Jag gissar att företagets experter har tittat och prövat olika kombinationer i programmet med din pacemaker.
Jag tror inte någon idrottsläkare kan hjälpa dig med själva justeringen av pacemakern tyvärr.

Mvh
Thomas Fåhraeus
Bjärred