Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Jag tränar mycket, spinning och löpning. Jag har pacemaker pga AV-block III sedan 1 år tillbaka.

Hej! Jag är en tjej på 36 år och har haft pacemaker pga av-block III i ca 1 år. Jag tränar mkt, spinning o löpning och har märkt nu i sommar att jag inte kan springa lika fort som jag har kunnat. Den är inställd på 185 i maxpuls o jag har sprungit m pulsklocka o har då ca 160 i puls. Om jag försöker springa snabbare tar orken slut ganska fort. Har detta att göra med pacemakern eller är det ngt annat med mig som gör att det är som det är. Vore jättetacksam för svar. Mvh linslusen

Hej linslus
Svårt att svara på om det är något annat eller om det är pacemakerns inställning som orsakar din trötthet. Det enklaste sättet är att börja med att göra en pacemakerkontroll för att se att pacemakern känner av korekt och gör att den stimulerar korrekt.Den har också en förmåga att lagra information som kan visa på hur bra din puls går upp vid ansträngning t ex. Det verkar även vara bra inställning med 185 som maxfrekvens. Hittar man inga fel där så får man kanske gå vidare med att se om det är något annat som orsakar din trötthet. Du har inte haft någon infektion nyligen? Detta kan sätta ner orken rejält vid kraftigare ansträngning och kondition är ju en färskvara.

Lycka till
Maria

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.