Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

jag opererades för sex veckor sen för obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati, och jag undrar hur länge man ska vara så här trött? jag kallsvettas, och måste vila efter minsta lilla ansträngning.

Hej,

Sex veckor efter en hjärtoperation är kort tid för att du redan skall vara mobiliserad. Det kan ta upp till ett halvår innan du är i fin form igen. Det beror lite på din ålder. Det är viktigt att du varje dag tränar lite och kanske ökar belastningen. Att ligga ner och vänta på att det skall bli bättre är inte så väldigt bra, men det kanske du inte gör.

Försök hitta någon att prata med eller kanske kan någon läsare kan ge dig tips på vårt forum på denna webbsida.

Ta nya krafter, det värsta har du bakom dig. Köp en bok om Mindfulness, som lär dig tänka lite i positiva banor. Många patienter uppskattar detta nya tankesätt.

Lycka till,
Thomas Fåhraeus
Lund