Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Jag har sedan 1 år en PM. Den arbetar till 80%. Jag har kroniskt förmaksflimmer i botten, fick låg puls och därmed en PM. Har en bra läkare. Tar ingen medicin för mitt FF. Fråga; varför har jag oregelbunden puls under ca 2 timmar, direkt efter ett motionspass???? Hänger inte min PM med?? Mår så pass bra att jag tackat nej till två tillfällen till ablation men står kvar på en sk avvakta lista. Fyllt 65 år men jobbar fortfarande heltid och kommer att gå i pension under 2011. Tror jag. Motionerar varannan dag, går på gymmets band och då caa 7-8 km per timme. Går som regel just 60 min men då och då 120 min

Jag har sedan 1 år en PM. Den arbetar till 80%. Jag har kroniskt förmaksflimmer i botten, fick låg puls och därmed en PM. Har en bra läkare.
Tar ingen medicin för mitt FF.
Fråga; varför har jag oregelbunden puls under ca 2 timmar, direkt efter ett motionspass????
Hänger inte min PM med??
Mår så pass bra att jag tackat nej till två tillfällen till ablation men står kvar på en sk avvakta lista.
Fyllt 65 år men jobbar fortfarande heltid och kommer att gå i pension under 2011. Tror jag.
Motionerar varannan dag, går på gymmets band och då caa 7-8 km per timme. Går som regel just 60 min men då och då 120 min

Hej och tack för din fråga

Det är svårt att säga varför du upplever oregelbunden puls efter ett motions pass men det kan vara ditt eget hjärta,det oregelbundna förmaksflimmret som ger dig detta. Pacemakern är inställd på att aldrig bli långsammare än tex 70 men skulle din egna puls gå snabbare så blir den tyst. De stimulerade slagen från pacemakern är ju regelbundna men de egna har en oreglbundhet pga ditt förmaksflimmer. Vid nästa kontroll av din pacemaker så kan du be personalen läsa av diagnostiken och se hur bra puls uppgång du har och även se om ditt egna hjärta ibland kommer upp på högre frekvenser, troligtvist de 20% som pacemakern inte stimulerar.

Hoppas att detta kan ge lite svar på din fråga

MVH
Maria Hesselstrand