Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Jag har o bstruktiv hypertrofisk kardiomyopati, fick min diagnos för ett halvår sen. Har Seloken 100 mg g 2, och fick oxå ICD samtidigt som diagnosen. Kommer den här sjukdomen att förkorta mitt liv?

Hej,

Det är svårt att svara på denna fråga, jag vet inte hur pass långt din hjärtsjukdom har framskridit. Är obstruktionen svår finns olika behandlingsalternativ för att minska förträngningen. En del patienter med kardimyopati kan avlida i kammarflimmer om de inte har en ICD.
Andra kan få hjärtsvikt men den processen kan vara ganska långsam. Svåra fall kan ibland genomgå en hjärttransplantation.
Din fråga kan nog bara besvaras av din behandlande läkare.

Mvh
Thomas Fåhraeus
Bjärred